Μεσσηνία. Μια περιοχή στο νότιο – δυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Μια περιοχή με ένα ιδιαίτερο τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται από τους ορεινούς όγκους της Αρκαδίας και του Ταϋγέτου. Από τους ποταμούς Πάμισο, Νέδα και τους παραπόταμούς τους. Μια περιοχή με αρκετές ακρογιαλιές προς το Ιόνιο και το Μεσσηνιακό κόλπο. Μια περιοχή με προστατευμένες ζώνες Natura.

Ταυτόχρονα μια περιοχή με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Ευρήματα πολιτισμών της Νεολιθικής και Μυκηναϊκής εποχής, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα. Ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία και αξιοθέατα, από το πρώτο Ελληνικό κράτος του 19ου αιώνα, μέχρι και το σήμερα. Στοιχεία, που μαρτυρούν την αδιάκοπη παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Στη Μεσσηνία, με έκταση μικρότερη από τρεις χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργούν έναν τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και την κουζίνα του τόπου με τα ξεχωριστά πιάτα με βάση το ψάρι, το κρέας, τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα βασικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής: την ελιά, το λάδι και το κρασί. Τρία προϊόντα τα οποία είναι ίσως και ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τους διαφορετικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν και τους ανθρώπους που έζησαν, στην περιοχή.